Dr Za Hlei Thang Leh CNF Pawl Falam Khua Ah Hhlunghlai Zetin

Falam Town Hall sung

Falam Town Hall sung

Falam: Chin National Front President Dr. Za Hlei Thang le a kaihhruai mi 12 pawl cun Yangon ihsin 17 December ah Falam khu an thleng. Falam khaw mipi ziang maw tizat in rak hmuahnak an nei tiin thuthang kan dong.

Acozah lam ṭuanvo neitu pawl in Falam ih Sohlukyi ( ေဆာက္လုပ္ေရး ဗိုလ္သဲ) riahbuuk ah an riak ter. Falam Town Hall ah tuisun sml 10:00-3:00 tiang mipi thusimnak an nei. Mi 800 tluk hrawng an kai ding tiin zum a si. Mipi ih thusuhsannak khal an nei ih mi pakhat in thusuhnak pathum tiang suhthei dingin an tuah.

Sun lam ih mipi thawi thusuhnak an neih thluh ihsin ruai ei khawmnak khal an nei. Hi ruai an ei khawmnak hi CNF pawl hmuahnak silo in Dr Za Hlei Thang hmuahnak ah a laicin unau sungkhat pawl in an tuahmi a siih mi ziangmaw tizat in ruai kilhawmnak an nei. Chinland Today ih thu kan dawn danah hi an rawl ei khawmnak ding hrangah Sia 2 , Vok 3 leh Ar 15 an that.

Hi tiih CNF Falam ih an luhnak thuthawn pehpar in Falam Mino ramleng suak le ramsung um pawl cun an lungkimlonak le an duhlonak nasa zet in tlawng cabawm ah an tarlang. Falam ih Public Consultation an tuahnak khalah Falam ih pawlkom hmin ih hmuak lo dingin thusuah an tuah. Falam Humhual Pawlkom ih thusuah 4 nak November 30, 2012 ih an tarlangnakah Falam Humhual Pawlkom cun hi CNF pawl ih Falam mile sa parih siatsuahnak ruangih ngaithiam dilnak an tuah tum mi an pom lo thu an tarlang.

Tui ṭum ih a hmuak tu pawl cu a hleice in Dr. Za Hlei Thang ngainatu pawl, sungkhat laina pawl leh CNF sungkhat le ngaina tu pawl lawng an si ti khal in thu kan dong.

Falam ih an luhnak san bik cu mipi pawl tonkhawmnak le thuhla relpinak nei ding lawng a si tiin Chinland Today in thu kan dong. Mipi thurawnnak hmaisa ih an rak neihnak ih khuate ih harsatnak an rak pekmi pawl ngaidam dilding thuthaw pehpar ih feh an si lo ti khalin thu don a si.

(Visited 507 times, 1 visits today)

Comments

comments

Tags:

36 Comments

  1. Za Hlei Thang ih sungkhat unau va veh men a si hi.
    Kei ka rak ruahnak ahcun CNF pawl Falam ah an lut tiah ka rak ruat. An lengvak men si kha…Mirang cun side seeing an feh men mi a si.

    Unau pawl tawnawknak khawmpi kan ti thei.

  2. Chinland today hi No Than Kap rualpi pawl le CNF dodaltu pawl an si lo saw…..

  3. An tin phah ah a rem cang zet awl, ziangtuan vi vo hai kei maw? Kan u nau Kachin pawl hman ka uar sawn hai aw,mai ram hrang ruat ih tuan pawl ziangleh lam an bang ding??? pe aw hluahhlo thei mei kan si hi a tha ve ko..

  4. Dr.za hlei thang hi cu aruah nak akau bak ko chin timi ahuap kho tuk falam nih amah atluk mi an um tuk rih lo catang in cun an tluk ko lai nain ruah nak in cun an phan kho rih lo ka ur nak cu chin miphun pi tin adir falam ti lawng azalo tidim ti lawng azalo hakha ti lawng aza lo tuan ti ahau timi lungput angei mahban tuk lung put hi chin mipi nih kan herh taktak lung put tenau angei mi nih chun ram le miphun caah tuan hi ahar ko kan thut nak in kan duh e duh lo e ti khi aaza diam nang tuan ko ne ti le mah peng tlang tiang ca lawng tuan khawh mah caah pei CNF hi an palh nk tam pi lak le an san tlaih lo mi tam pi lak ah kawl mifim deuh hna nih CNF hi lung pipa an ngei an ti i an sawm hna i bia an ruah hna cu hmai lei zawng ah CNF ni miphun thleidan nak lungput cu adoh peng lai tihi alang tuk chin miphun party ah mifim fim tam pi an um ko nain falam tidim hakha matu acho tbk lung put an ngei caah kawl bawi hna zang nih ram kong he peh tlai in an sawm duh lo cu hihi kan ifian ahau chin miphun pi huap in lung put kan ngeih cio ahau teinak hmuh kan duh ahcun

  5. CNA pawl Falam lamih an feh kha, “SIDE- SEEING” si loin;

    “SIGHT- SEEING” an feh a si sawn ding.. hehe, Mirang tong hi kan zir vivo cio pei.

    Lung thiangten-

  6. Dr. Za Hlei Thang le a rualpi pawl hi amah ngainatu le a sungkhat pawlih hmuahnak le tuah a silo. Falam mipi rori in lungawi sopan ten kan hmuahmi a si sawn.

    Falam mipi le Falam myone aiawh ih hi hmuahnak le rawlei tlannak tla hi tuah a si.

    • @Falam Thluaite, hi vekin ca na nganmi hi a tha zet. Keimah hi Thantlangmi ka si. 2009 ah Falam ah phun 10 kai dah ka si. Ramleng ih ummi Falam lam media thu ngantu pawl in thu dik an ngan ding a thupi ngai. Cu lawng si loin ramleng um Falam lam upa pawl in thu dik an hmu thiam a tul ve nasa. Dr ZHT nan rak hmuaknak parah lung awi a um zet. Dr ZHT hi Falam mi in CNF hrangah an hrilmi a si lo. CNF in Dr ZHT hi miphun duhdawt tu pasaltha, hnam thleidannak a nei lo tu, zumh tlak pa a si ti an hmuh ruangah CNF ih Supreme Council ah tel ve dingin an sawm ih cu Supreme Council ah cun President si dingah an hrilmi a si. Cu ruangah sim duhmi cu Dr ZHT pasaltha sinak recognize a tuahtu ngaingai hi Falam mi an si lem lo. CNF an si sawn kan ti le kan palh lem lo ding. Cu ti ka ti tikah Dr ZHT in Falam mi a duhdawt lo tinak a si lo. A duhdawt ko nain national politics hi a thupi deuh a ti ruangah CNF president a ttuan ti hi kan hmuh thei si le thu a dik deuh ding. Ramleng ih ummi CNF duh lo tu pawl hin Falam mipi nan aiawh thei lo. Falam mipi aiawhtu cu tualsung ummi Falam mipi pawl hi an si sawn ding. Dr ZHT hi Falam mi a si nain CNF ih President a si ruangah CNF duhdawttu le tantu pawl kannih ih kan pa, kan hruaitu tla a si ve ti hi nan theih ahcun a tha ding. Cu ruangah Dr ZHT parah hmuh siatnak ca nan ngan rero mi hi a mawi lo, duh ding tla a si lo, ziang hmanh san a tlai lo ding. Dr ZHT cu CNF president a si ih Falam peng president a si lo ti hi nan ruat thiam ahcun a tha. Amah kha pumpak in rem lonak nan nei hmanh ah ziang hmanh a poi cuang lo. CNF a duh lo tu pawl nakin a tantu pawl kan tam sawn ding.

    • Lai mi kan zate in thinlung pakhat ah kan um pei uh.ka lung awi

  7. Dr. Za Hlei Thang cu mi thin
    lung pical asi, Aruah nak a kau, Pathian nih nun khua sau nak pe ko seh.

  8. Ka chin pi mi phun pawl kawl pawl in, mi kan bang ding hi an rak phan tuk rungah fim thiam nak zir nak lam ih sin in rak control sak ih, kan ram huap politic khel ding cun lai mi lak ah cun kan um lo tluk ti ding asi.Kan Pathian in in kil ven hum sak nak rung men men ah kan chin ram te cu a ding fer fi ti hi kan fing hmai sa kei uh. Cu a si rungah kan chin mi phun sungah lairam duh dawt tu ih an pum pek awk nak hi zah thiam in tan kan la kung uh. Lai miphun lak ah do awk nak itsik nak mi hnam ai ih san sawn tum nak kan neih sungah cu kan ding suak lo ding ti hi a lang na sa.CNF si seh CNA khal si seh a zing party khal si seh mipi lam khal si seh kan mah bul pak pakhat ciar ah kan chin ram tung dingah taavuan kan nei ti hi thei tlang khawm sal ka duh.( Maw lai ram na dam maw? Na sungih um kan mah ha dam lo?

  9. William N.Lyan says:

    Dr.Za Hlei Thang le a rualpi 12 Falam an thlen thu a tlun ah ka rak siar ih kan Chin mi tthanso nak ding ih a sukso a vah nak par ah le falam mipi hnen ih CNF le thu hla ttha a dang dang an relkhawm mi tampi in mi tampi kan theih fiang zet ding tiah ka ruat sak hai.
    Milai hi hla ral ih thuthang men theih awk hnak in mah le pumpak ciar ih ton awk hnu ah thuhla ttha ttha rel tlang a theih.
    MI lai cu huatu za rep Duh tu zarep a si aw ttheu ko.Ziang khal si seh la tu vek ih Falam khua rori a thlen thei nak ih a rah suak lai ding mi thu hla tampi kan Chin mi hrang ah kan tthaso pi thei nak ding karhzai vivo hram seh.
    Mite Pa: Na Mc. kai lai ih si kan khua le kan ram na duh dawt nak ruang ih thawng tiang na tlak rero, Doctor na ngah suak ih kan khua le kan ram tthanso nak na duh tuk ruang ih harsat nak a phun phun ih na zonzaih nak thu hla pawl hi tu lai kan mino tampi in an thei ban deuh hrih lo nan nikhat ni ah Pathian in hlawhtlin nak lo pe vivo hram seh tiah comments mal lai ka run tar lang ve ih Tikcu ttha te nan neih pang le Falam khuaNu le Khua pa Sui Lian Thang pa, le Hrang Mang pa pawlsi Khuang Hla ka lo leh mi pawl run sak vivo hram uh.
    Khuanghla:Fing thum
    1)-Juda hrin bang kan vai tawn ram kip ah mi santlau fam nih, Kan ngam thiam lo kan cuan tawn tlang kip ah Lungrawn khua ngai ah.
    2)-Kan neih hlawnthil Puro kan laitlang ram a Tthin siang lo vial,
    Vun dil uh law CungHlum Van Lal Bawi hnen ah, Malza sawm law tin.
    3)-In phai hlauh law Khawsim kan tluang mi tla, Cermawn zu din ah,
    Mualpi tthindawn Thawm dai lo Lian tei sung, Kan san khuk ah hin.
    Mas-Cibai lo buk phah in nan lamzin tluang vivo hram seh.

    Liante pa/Atl.Ga.

  10. Falam affairs minister le Chin ralkap a that tu Pu No Thang Kap

    • to Mashwe tongkam hi ralrin thiam phah2 a tha so khaw.. Kan thinlung sung a um mi va rel le va ti suak hluahhlo tluh ding asi lo.. Mah le mah do awk rero ai in lungrual cuh hi atha bik.. Lungrual ding cun thukau deuh ruat a tul..

  11. ka tel ve ih ziang hman an si nak ka thei lo aw….
    cnf hi kawlram cozah rak do tu le falam le than soh nak rak do tu an si tin ka thei….cule presideng ah kan mai mi le sa an ret bet ih cu le falam ta asi ko ual tiah nem tei lak in tum bet lala tin ka hmu…cun president line khal in an feh lo secrectary line in afeh mi an si ih presideng tin kan rak hmuak leng leng ih khal lam pawl ih hnihsan zukzo mi kan si panng ding ti ka phang….cun an thu rel mi ka ruah ah cozah in thu neih nak asilole lairam than soh nak ah an mah hmang in hna tuan pang kei di ka pangzet fawn..ziang ah ti le annih cu innsung sang pahhat in influnce men mi an asi ih thil um cia mipawl ret ih an mai polocy ih ram hruai an tum ih falam cun kan right pawl kan hloh thluh ding asi….ahmun ih um tak takcun maw kan falam ih ngaih ven piah t uk ding asi lo hmang e….

    • TangHreMang,
      na ca ngan mi cu ka siar ih, ka lung awi zet, mi dan ih (hman rua) hman men mi ti vek hi cu , ning zah thlak law law ngai

  12. ခ်င္းစုစည္းမႈ ဖလမ္းကေန စတင္ေၾကာင္း CNF ေထြခ်ဳပ္ေျပာ

    ဒါဆို ဘာေၾကာင့္ဖလမ္းေတြက CNF ကိုလက္မခံတာလဲ?
    ဖလမ္းေတြမေကာင္းလို႔လား? CNF မေကာင္းလို႔လား?
    ဟားခါး၊ ထန္တလန္၊ မတူပီ၊ ကန္ပလက္၊ တြန္းဇံ က လိႈက္လဲစြာႀကိဳဆိုၿပီး ဘာေၾကာင့္ တီးတိန္ ႏွင့္ ဖလမ္းက မႀကိဳဆို၊ မႏွစ္သက္တာလဲ?
    အဖြဲ႔အစည္းႏွင့္မေပါင္းတတ္တာလား?

  13. CNF/CNA Pathian in nan hna tuan nak ah tluahchuah bang mal za lo pe hai seh.Tu lai hi kei Falam nang Tidim nang Hakha nang ThanTlang ti a tul nawn lo.Chinmi kan lung rual lo le cu,kawl kut huai ah kan tang hrih ding.kha mi kha ziang tik lai khal ah kan hngilh lo a tul.Chinland Today khal hi kawl cozah thawn peh tlai men ding ka zum.ka rual pawl tha tak in ruat kan tul thleng.

    • Lasi Hmeltha
      Na hmel cu a ttha nan, thu na ruat dan hi, a dik maw? ThangHreMang ih ngan mi hi siar aw. Na theih ka duh bet mi cu, Laimi or CNF pawl president na si lo cing in, president vek in, CNF pawl in lo tuah seh la na duh kem? na ning a zak kem? na lung awi kem? CNF pawl in Falam pawl ngai thiam an dil a ttha maw, a ttha tuk ko, Falam pawl an lung awi leh awi lo cu, an mah Falam pawl thu thu.

      Asinan Dr ZHT hi ziang ah CNF pawl hnen ah Falam ngai thiam dil ding ah, CNF pawl hnen ah a tel nak san? an sawm ruang ah, a fim ruang ah na ti men thei. Asilen tui hlan kum 20 leng lo ah CNF hi a rak um zo si khaw, an rak sawm dah lo tin na ruat maw? CNF hi a rak thawk nak kum 20 leng a si zo, Dr ZHT CNF ah a rak tel dah maw? Dr ZHT ih laicin unau suah sem pi tam pi an rak tel, a thih khal an rak thi, sinak sang sang khal an rak ttuan, asinan amah Zahleithang a tel ti kan thei dah lo,

      Rel duh mi cu ” ziang ruah ah tu lawng ah CNF ah a tel” mipi pawl an mang bang in, an zang fah tuk ih, an buai mi asi, ,,,, Mi ih ( tirh fung ) hman rua men va si dah hlah.

  14. Tuih lam duaido le hni siamsi pawl khi lam in hni thei ringring dingah Dr Za Hlei Thang hi Kumkhat lawng silo in kum tamdeuh tla President tuan sehla cu tawk deuh lai. Reilote ah ziang kan cang ding? CNF/A in Falam hrangah cun an hrangih an tuah hnu ih chance hleifuan te bak an tuah ding hi a zum um lo lawlaw.

  15. Falam um mipi hi miphun duhdawt tu an tam a si hih..CNF/CNA tan tu an tampi ih a duh lo tu tla an um ve…ko ding cu mi cu kanmai duh hrilnak a si bik ko,CNF/CNA cu ziang tik khal ah kan miphun hmuahhmuah in kan tan lo dingnan Miphun duhdawtnak a neitu taktak cun zo khal in an tan ding,CNF ih hnatuan mi rahsuah cu kan miphun za ten kan ei tlang a si,a tuan peih lo pawl nuamten kan ei men pei..tongtam a tul lo ..ei aw la..

  16. CNF asi zongah, a dang dang organization a si zongah, a lubik hi a pawimawh bik asi. A lubik a that ah cun mipi nih an duh ko. A tu Dr. Za Hlei Thang zong mipi nih a sualnak an hmu lo, a ngei lo i asi lai cu. A sual mi a palh mi cu an rian in an til/tla ko lai. CNF lawng ah a si lo.

  17. Um zia nei in ca ngan uh, ziang hman sai lo in Pu NOthankap hi thu phan phan puh hlah uh. sung khat u nau rual pi tan tu a thawng tel in a nei ve ti thei uh Pu Zahleithang le tu Hakha cnf pawl nan duh duh lo ngan men uh,pu Nothan kap ih hmin hi ngan tel tul nak san le vang a um lo .nan tluk lo le nan ik sik tuk men ah Vuan zi pa khat a si ve mi duh tawk in thang siat hlah uh .
    tan tu a nei tam deuh deuh men,nan thin lung siat zia nan ti lang men a si hi.

  18. thiltha lam tuahsuak kan tum vivo pei uh.. state dang ruat ah Chinmi kan tlai tuk tum asi..

  19. Thian Lian Sang says:

    Ava ningzahthlak ve; Falam HUMHUAL thu suah cu. Ngaithiam dil mi ngaithaim tum lo cu ningzahza a si. Christian a silo mi kawl Phungkipawl hman in kawl kumpi ih ngaithiam dilmi an ngaithiam thei ih kannih Chin mi veve cubetah Jesu Christ zumtu mi piangthar a ti aw pawl ziangah mi kan ngaithiam thei ve lo.

    Ka luak a suak : Ka thin a naa

    Maw Bawipa Chin miphun damnak in pek sal hram aw….

  20. Mak ka ti lem lo…………..

  21. chin ramhrang leh chin miphun hrang i hna an tuan lai ah sawisel awk hi a tha lemlo falam lung put hi cu a tha lo nasa

    • to ralliankham, na tong mi atha ko nan falam lungput ti kher lo in a then falam lungput ti aw la duh um zet ka ti lole nangmah tla na tel ve pang ding.. lungawi

  22. Dr. ZHT le rualpi pawl nan hna tuannak ah Pathian in thluasuah lo pek seh. Nanmah vek mifim le thuruat kau thei kan Chin mi in tampi neih kan tul. An lo soisel tu pawl tla khi enternet sung le ralhla lawng in an ral tha men. An lo itsik ruang ah so khaw. Taktak ti cun Falam hrang ah siseh, Chin mipi hrang ah tla si seh ziang an tuah thei mi um ta hlah. Raltha zet in feh ko aw…Pathian in loum pi hram seh….

  23. Van Dane
    Thuanthu na thei lo lawlaw. NTK san ah CNF in mipi hnen ah zianghman an dil dah lo. Tui CNF cu tadawngsa le damiah vek in mithil an lawng an dil. CNF ruangah ralkap in mipi an vua an vel thihnak tiang a thleng.

    Dr Z.H.T tla cu policy zianghman nei lo pa si ko lo maw? Laitlang a luh theinak dingah CNF a hmang men fang a si.Cun CNF in Falam an luhtheinak dingah ZHT an hmang ve. An hmangaw veve. An tumtah mi cu an ngah zo.

    CNF falam an luhruangah zianghman thil dang a um cuang lo ding. Hi ti hrawng a si ko.

  24. FALAM mi sive awla na fiang rore ke RALLIANKHAN atu HAKHA pawl hin FALAM parih thil an tuah mi vak cekin FALAM pawl in rak tuah ve hai sehla mi thisen luangin lairam a khat zo ding.naan FALAM cun unau zawn a ruat thei hrih!

  25. Nang cingcing, nangmah theu ti mi aw kam thlun ih vak luailo hni puan hlit sak khal ih aw kam thlum ih vun biak cun hni thei thotho ding ci kan tam tuk aw. Mi hman rua menah cun vak nawn lo thei sehla a va tha ding ve. Palap kan va tam hnuaihni ve poi tak si….Hi ti rorin cun mi kan bang ding maw????

  26. lai mi hi uico aa vek kan si.a hlat in mi le mah thei lo in bo re ro mi kan bang. Ram dang kan thlen cun mi fim tuk ah kan ruat awk, ca ngan in mi pakhat le pa khat soi awk nak le, mi phun siar tlak lo te pa khat le pa khat soi awk nak lawng lawng kan ngan. Zo cio khal in mah le ram hrang ah hna tuan ding kan nei cio. Mi hna tuan mi kha arel sia tu le asoi sel tu si sawn lo in abawm tu si sawn kha kan zuam ah atha sawn ding ka zum.A bawm tu kan si thei lo hman ah asoi sel tu cu si hlah seh la atha ding.Au lawng au, rel lawng rel,mi tuan mi soi sel re ro hnak cun mah te tuan tum seh la atha sawn ko lo ding sawm unau pawl

  27. Ei……..CNF pawl in falam khua an feh hlan ih an tongmi hi ziang asi ? cnf ruangih harsat nak a tuartu pawl hnenah tuarman ni hawh pek ding in an rel, an sim ihCNF falam khua an thleng tak2 cun CNF ruangih harsat tuartu pawl hnenah ngaidam dilding thuthawn pehpar ih feh an si lo, ti a si lala. tuarman pek dingcu rel hlah ngaidam dilding hman an tum nahe!CNF pawl in chinram thansonnak thiltha tuah ding cu zum tlak lo thuphan hlolak men a si. cnf/a hmuah2 hi thah theh ding.

  28. CNF/A fALAM mipi in z a ah sawmkua lepasarih in kan duh lo halkha lam khal in
    a duh lo tu an tam pi a sim tuk lem lo ruangah si..Dr.Zahleithang rinsan tu khal
    na um ke Pu No Than Kap insan tu khal kan tam sawn..falam mi sungah
    a thup te CNF tan tu pawl hi falam lungrual nak siat suah tu nan si..
    halkha pawl pawlh thei mi pawl…ziang hman tuan suah thei mi an nei lo
    a bik takin falam khawsungih halkha tong hmang pawl in CNF nan tan ti
    hi kan fiang vivo so khaw..CT cu zo lam hman ah a tang lo thu dik thu hman
    a suah theu men si….Pu No Than Kap cu an kahthat zo mi a si Pathian in
    kan Chin ram hruai tu ah a lairel mi a si ruangah a thi lo men nn ning hman a zak lo
    lam ka ti nan duhduh i ca nan ngan hi..

  29. Pu No Than Kap cu halkha pawl in an tih tuk i thah an tum ringring
    halkha lo mifim deuh cu an ral ah an ruat Dr.Ngun Cung Lian khal
    an rel se lala mara unau pawl in CNF AN HUAT DAN CU A MAK I MAK A SI..

  30. CNF cu ziang an si lo tuk so khaw a thei lo tu nih an pawrh ciamco sapbai
    Delhi tla ah cun tedim le falam laitlang thlang lam kan unau pawl in an duh lo tuk

Comments

%d bloggers like this: